Koude pastasalade
Datum: 07-08-2006
Bereidingstijd
20 minuten

Aantal personen
4 personen (of in je eentje)

Ingrediƫnten
500 gram vlinderpasta
500 gram tomaten
500 gram magere spekreepjes (mag ook de helft zijn)
2 komkommers
een dozijn groene olijven zonder pit (op knoflookwater)

Bereiding
Zet een pan met water op het vuur voor de pasta en een koekenpan voor de spekjes. Als de pan heet is, de spekjes erin doen en de deksel er op voor een paar minuten, zodat het vocht goed vrij kan komen in de pan.

Schil ondertussen de komkommers en snij ze doormidden in de breedte en dubbel doormidden in de lengte, zodat je kwarten in de lengte krijgt. Snij deze in kleine stukjes (je kan ook plakjes van iets meer dan een halve cm dik snijden en die weer in vieren delen, maar dit is sneller).

Snij daarna de tomaten in ongeveer even grote stukken en gooi dit alles in een grote schaal.
Giet er 7 eetlepels witte wijn azijn overheen en 2 eetlepels olijf olie extra vergine en roer alles nog eens door elkaar.

De groene olijfjes kunnen nu in plakjes worden gesneden en in de schaal worden gedaan.

De spekjes regelmatig doorhusselen op een wat zachter vuur.
Uiteraard heb je de pasta al in het kokende water gedaan met een scheutje olijfolie of een snufje zout. Ook hier regelmatig roeren.

Als de spekjes klaar zijn, kun je de pan in de schaal legen. Daarna de schaal laten uitlekken / afgieten.

Als de pasta goed is, afgieten in een vergiet en met water laten schrikken, uitschudden en weer terug in de pan.

Nu kan het gerecht worden opgediend.
Het is raadzaam als je niet alles op krijgt en je wil het bewaren, om de pasta en het groenvoer apart afgedekt in de koelkast te bewaren.

Eventueel kan dit gerecht ook nog worden aangevuld met wat bieslook en basilicum.
 
Geef uw mening over dit recept!
 
lydia schreef op 07-08-2006:
Ziet er lekker uit! Mooie foto!
 
Naam
Homepage
Email
Tekst
Wortel van 64 is:
:p      :)      ;)      :r      :$      :S      :(      :((      (kwijl)      *o*      (we)      _o_      (s)      |o      :|      c_/      (suf)      :s)      :y      (triest)     (a)      (t)